Caută
Filtre

Sistemul de curățare rapidă a coturilor EZ Clean de la Hog Slat a câștigat medalia de argint la targul zootehnic EuroTier 2018

Sistemul de curățare rapidă a coturilor EZ Clean de la Hog Slat a câștigat medalia de argint la targul zootehnic EuroTier 2018

Sistemul de curățare rapidă a coturilor EZ Clean de la Hog Slat a câștigat medalia de argint la targul zootehnic EuroTier, la cel mai mare concurs european de inovație în domeniu. Acest premiu a readus la lumină statutul de leader al Hog Slat în dezvoltarea și implementarea soluțiilor eficiente de creștere în zootehnie.

Sistem de capac cu balama oferă beneficii semnificative crescătorilor de suine.

Reduce timpul necesar pentru curățare și îmbunătățește igiena furajului.

După cum s-a dovedit în practică, ca urmare a diferențelor temperatură a diverselor componente din cadrul unei linii de furajare, se formează condensul. Ca urmare a acestui fapt, furajul este umezit și se blochează pe lanț, pe tub și pe coturi, ceea ce duce la încetinirea sau chiar blocarea liniei. În mod normal, carcasele coturilor sunt construite din plastic opac și fixate cu șuruburi și piulițe. Ca urmare, verificarea și curățarea acestora devine o procedură complicată, cu atât mai mult dacă acestea sunt amplasate la înălțime.

Cotul EZ Clean este echipat cu un capac din policarbonat transparent rezistent la impact care se închide cu trei zăvoare. Prin utilizarea acestuia, se poate controla vizual mișcarea furajului, iar în cazul unor blocaje, se poate curăța roata cotului, totul fără unelte. Bucla de inducție asigură oprirea automată a liniei de furajare când capacul este deschis, astfel că nu este necesară deconectarea manuală a liniei.

Noul cot de la Hog Slat are o carcasă mai fermă decât cea a concurenței. Inserțiile metalice cu garnituri de cauciuc asigură rezistență la punctele de uzură, prevenind crăpăturile și blocarea umidității. Profilul special și garniturile îmbunătățesc izolarea carcasei, iar clemele de agățare de tavan ajută la păstrarea liniei în plan drept.

 

Cotul EZ Clean este echipat cu o roată modernizată dotată cu sistem de auto-curățare. Roata este montată pe un rulment sigilat din inox dotat cu sistem de frecare redusă și se poate roti în orice direcție. După cum subliniază compania Hog Slat, cotul EZ Clean va fi furnizat prin sistemul de furajare GrowerSELECT Grow-Disk.

Suplimentar, noul cot poate fi montat și pe sistemele existente în fermă, inclusiv sistemele furnizate de alti producători.

Competiția ”Innovation Award” (”Premiul pentru inovație”) are loc în cadrul celui mai mare târg de zootehnie din Europa, EuroTier din Hanovra, Germania. Anul acesta, din 250 de înscrieri, o comisie compusă din experți independenți și numită de către organizatorul târgului, DLG (Societatea Agricola Germană), s-au selectat și notat un număr de 26 de dezvoltări inovative verificate pe baza unor criterii stricte.