Keresés
Filters
RSS Hírfolyam

Blog hozzászólások '2024' 'May'

NÉHÁNY TIPPEK A HŰTŐCELLA RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ
NÉHÁNY TIPPEK A HŰTŐCELLA RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ
A 80-80-as szabály szerint tartsa hosszabb ideig a párnákat, ne működtesse az elpárologtató rendszert este 10 és 10 óra között, és a légsebesség az, amitől az evap hűtés működik.
TAVASZI ELLENŐRZÉSEK LISTÁJA A HŰTŐCELLA RENDSZER SZÁMÁRA
TAVASZI ELLENŐRZÉSEK LISTÁJA A HŰTŐCELLA RENDSZER SZÁMÁRA

1) Távolítsa el a cellák felső rögzítési rendszerét.

 

2) Szedje le a hűtőcellákat, és támassza őket a falnak. Alacsony nyomású vízsugárral (például tömlőből), mossuk le a felhalmozódott lerakódásokat mindkét oldalon a celláknál. Ne használjon magas nyomású vízforrást, mert fennáll a cellák károsodásának kockázata, helyette választhatja a puha kefével való tisztítást a nehezen hozzáférhető területeken. Ne használjon klórt vagy klór alapú anyagokat, mert ezek feloldhatják a cellák ragasztóját.

A magas vízszint a vályúban meglágyítja a cellák alapját, lehetővé téve nekik a deformálódást..

 

3) Vizsgálja át a cellákat, hogy nincsenek-e rágcsálók által megrágva vagy más károkat szenvedtek-e. Ellenőrizze a cellák aljának puhább részeit is, mivel ezek a deformáció forrásai lehetnek. A zsugorodott, deformált cellák levegőt engednek be az üresen maradt területeken.

 

4) Azután tisztítsa meg a cellák keretét belülről, hogy eltávolítsa a pókhálókat és a szennyeződéseket.

 

5)  Vegyen le néhány vályú-fedlapot, hogy eltávolítsa a vályúkban lévő szennyeződéseket vagy homokot. Ellenőrizze az vályú illesztéseinek integritását esetleges repedések vagy ragasztóhiány szempontjából. Ellenőrizze, hogy vannak-e esetleges oldalfal-támaszok, amelyek leváltak.

 

6) Használjon egy nedvességfelszívó porszívót a szivattyú tartályának tisztítására a lerakódások eltávolításához, hogy elkerülje azok visszakerülését a rendszerbe. Ellenőrizze és cserélje ki a szükség esetén a szűrőket. Utána töltse fel a rendszert vízzel.

 

7) Telepítse vissza a paneleket, ellenőrizve a megfelelő irányítást. Először helyezze be a cellákat a vályúba, és helyezze őket pozícióba, győződjön meg arról, hogy szorosan illeszkednek az már telepített cellákhoz, hogy elkerülje a felszerelési hézagokat. Rögzítse vissza a cellák felső tartóit.

 

8) A cellák gyakori problémái közül sok a víz egyenlőtlen eloszlásából adódik a rendszerben. Egy kiegyensúlyozott rendszer lehetővé teszi, hogy a rendszer lemossa a cella homlokzatáról a szennyeződéseket, és megelőzze a száraz foltokat a panelokon.

 

Nyissa ki a tisztítócsapot a szivattyú másik végén, majd indítsa el a szivattyút a maradványok kiöblítéséhez. A szivattyú beindítása előtt megnyitott csap a csövek furatainak eldugulásához vezethet.


Kefe, amely lehetővé teszi a csövek belsejének tisztítását

 

A csövek tisztíthatóak egy kefével is. Ez a kefe egy női csatlakozóval rendelkezik, amelyet közvetlenül egy 3/4"-os csőre lehet illeszteni, így hosszú nyele lesz, amely elér a rendszer teljes hosszára.

 

Ezután zárja be a csapot, és indítsa el a szivattyút a rendszer ellenőrzéséhez, és ellenőrizze az egyenletlen vagy akár száraz területeket - a szivattyú felőli végétől kezdve tisztítsa meg az esetleges lyukakat a víz elosztócsövén. Amikor elérte a végét, nyissa ki a csapot egy második öblítéshez az esetleges dugulások eltávolítására.

A vízsugár erővel kell üssön a felső lapra, hogy "szétesjen", és egyenletesen folyjon le a cellák felületén.

 

Ellenőrizze a víznyomást a lefolyó nyílásoknál. A vízsugaraknak elég erősen kell ütniük a felső lemezt, és egyenletesen kell folyniuk a panelek mentén. Amikor a rendszer megfelelően működik, egyenletes áramlás lesz a cellákon, és a víz nagy része az alsó részre folyik le.

 

Állítsa be a folyamatos szintszabályozót, hogy elegendő vízáramot biztosítson. Ez a beállítás még fontosabb azokban a rendszerekben, ahol egy szivattyú két különálló rendszert táplál.

 

9) Kapcsolja ki a szivattyút hogy az összes víz visszakerüljön a váljúba és a szivattyúba. Állítsa be a folyamatos szintszabályozót úgy, hogy a vízszint körülbelül 2,5 - 3 cm-rel legyen alacsonyabb a hűtőcellák alapvonalánál, hogy elkerülje a hűtőcellák alapjának állandó vízben állását és károsodását. Ellenőrizze az esetleges vízszivárgást a csatorna alapjánál.

 

A tavasz ideális időszak az előző nyárban tapasztalt rendszerproblémák megoldására és kijavítására. Fontolja meg a megfelelő vegyszerek hozzáadását a rendszerhez, hogy megelőzze az algák és a vízkő lerakódásainak kialakulását, mielőtt azok megjelennének.

 

 

×
Blog archívum